Vegetarische wereldburgers – zrs. Clarissen in Megen

 

Ingrediënten

4 sneden volkorenbrood
15 g havervlokken
1,25 dl bouillon of melk
1 ei (of meer als dat nodig is)
1/2 ui
1 teentje knoflook
40 g geraspte kaas
1/2 prei
peper, basilicum, als het nodig is zout
olie om te bakken

Bereiding

Snijd het brood in kleine blokjes. Week het brood met de havervlokken in de bouillon of melk.
Snipper ui en knoflook, snijd de prei fijn en voeg dat samen met de geraspte kaas , ei, peper, basilicum en eventueel zout aan het mengsel. Kneed het tot een stevige massa, zodat er geen broodbrokken meer te zien zijn.
Verdeel het in 8 delen, vorm hier ballen van en druk die plat.
Bak de burgers in wat olie aan beide kanten gaar in ca. 10 minuten.
Serveer de burgers bij een maaltijd of als hartige hap.

 

 

Recept:
Zr. Chiara Bots, zrs Clarissen, Megen
Gezond leven, bezield eten

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Wereldvoedseldag met de tags , , , . Bookmark de permalink.