Wintergroenten
Advent is een tijd van wachten op iets dat nog niet zichtbaar is.
Zoals een kind in de baarmoeder, zo groeien in de donkere
aarde verborgen, ondergronds, enkele wintergroenten.
Ze verwijzen naar leven dat in de duisternis wordt voorbereid,
maar ons lijf en onze ziel kan voeden.
Buiten staan de wintergroenten er stil bij. Een deel ondergronds,
onzichtbaar met de aarde als dekmantel zoals koolraap, winterwortel, biet,
pastinaak, knolselderij, witlof en schorseneer.
Geroosterd lenen deze groenten zich goed voor bijvoorbeeld een ovenschotel
met een ‘dekentje’ van deeg.
♦ Hier bieden we recepten met ondergrondse wintergroenten aan:
- Gebakken knolselderij met spekjes en ui
- Knollenpoffertjes
- Knolselderij-aardappelpuree
- Knolselderij uit de oven
- St. Antonius de Grote soep
- witlof – gegrild
uit:
Hemelse Spijzen,
Tini Brugge