Ingrediënten
Een flinke oranje pompoen
2 eetlepels boter
2 gehakte uien
1 theelepel kerriepoeder
1 /4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel gemalen kaneel
2 theelepels suiker
7 1/2 dl kippenbouillon (of blokjes)
3 3/4 dl melk
1 1/2 theelepel zout (naar smaak)
2 theelepels citroensap
1 1/4 dl slagroom (desgewenst)
verse koriander (desgewenst)
Bereiden
Pompoen in schijven snijden, pitten verwijderen en de delen in grote stukken snijden.
Op een zacht vuur uien fruiten met kerriepoeder, gemberpoeder en de gemalen kaneel. Suiker toevoegen en even meefruiten. Pompoen erbij en de kippenbouillon.
Dit alles laten koken tot de pompoen zacht is.
Dan melk en zout toevoegen, verhitten tot heet en citroensap toevoegen.
Afmaken met eventueel slagroom.
Eventueel verse koriander erover strooien voor het opdienen.
Recept:
zr. Chiara Bots
Clarissenklooster in Megen
‘Gezond leven, bezield eten’.