Culinaire boeken vol symboliek

 

 

 

 

In het kader van bijbels en duurzaam koken zijn er allerlei mooie boeken te verkrijgen.
Hieronder een aantal boeken waar u aan zou kunnen denken.
Sommige inclusief een boekbespreking.
Onderaan de pagina vindt u een aantal boeken waar we uit mochten putten maar die niet meer te verkrijgen zijn.

 

 

 

 

Recente recensies

Zoek de verschillen:
Zalig Zoet -Vanessa van Koppen en
Zalig gebakkenMarian Geurtsen en  Bep Willers-van Oostwaard

Proef en zie– een culinaire reis door de bijbel
– Margaret Feinberg

Eten met geweten
– Hein Stufkens

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijbels Culinair

Aan tafel — koken voor groepen in de kerk
– Han Wilmink

Aan tafel! – bijzondere Europese streekgerechten
– Janny de Moor

Alleen de geur blijft hangen – herinneringen aan een eetmoment
– Culinair Historisch Kookmuseum De Vleer

Arabisch Kookboekauthentieke recepten van Marokko tot Oman
– Janny de Moor

Beproefde recepten uit de kloosterkeuken (in Amerika)
– Broeder Victor-Antoine d’Avila-Latourrette

Bijbels Culinair
– Han Wilmink

Clara’s Bron
– Zusters Clarissen Beatrys Corveleyn en Elisabeth Luurtsema

Creatief vastenculinair dagboek voor de Veertigdagentijd
– Karel J. de Krijger

Culinaire bijbel – eten en drinken in de bijbel
Hemelse receptengerechten uit het Midden-Oosten en de joodse traditie
– Wina Born

De joodse keuken recepten en verhalen uit de hele wereld
– Hyman, Clarissa

Gezond leven, bezield eten
-Chiara Bots

Hemelse Spijzen – een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis
– Tini Brugge en Gert Vos

Het kruidenboek van broeder Guy
– Broeder Guy van Leemput

Kloosterkeukens en recepten
Thera Coppens

Koken in Kleurvan robijnrode rijst tot gitzwarte kroketjes
– Vardit Kohn en Galit Hahn

Koken met bezieling  – De smaak van het jaar in 48 recepten
– Han Wilmink en Tini Brugge

Koken met passie -40 smakelijke recepten voor de vastentijd
– Han Wilmink

Natuurlijk lekker  Koken volgens het Genesis principe
Wijnanda Hogendoorn

Proef en geniet  – Overheerlijke recepten uit de bijbel
– Rena Rossner

Traditionele Feestgerechtenhet jaar door
Wil en Netty Engels- Geurts

Vegetarische Variaties -Koken op kleur
– Sonja van de Rhoer

Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin
– Caroline Zeevat en Ans Withagen

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank, maar niet meer verkrijgbaar

Lekkere Joodse Recepten
Samengesteld door E. Cortissos- Zeldenrust en R. Polak-van Moppes.
Uitgegeven door Stichting Vrienden van de Jeugdalljah,
Postbus 53164, 1007 RD Amsterdam, 1994

 

Websites met duurzame recepten

Vier de Seizoenen – de mooiste recepten van Odin Geldermalsen
Estafette Assiociatie CV, 2006

Bakkerijwiki.nl  van het Bakkerijmuseum in Hattem

De Bakkerijwiki is een onderdeel van het project “Digitale rondgang door de bakkerij”, dat door het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is uitgevoerd.

In de Bakkerijwiki en het daarmee verbonden Calendarium leggen wij uit wat er allemaal bij brood en banket komt kijken, nu, maar vooral vroeger. U kunt er zowel recepten vinden, als folklore en geschiedenis. Voor de overzichtelijkheid zijn de onderwerpen over drie kringlopen verdeeld:

de kringloop van het graan
de kringloop van het jaar
de kringloop van het leven.

Daarnaast worden nog tal van andere onderwerpen behandeld die met het ambacht van bakker en gebruiken rond brood en banket te maken hebben.