Zalig Gebakken

 

 

 

 

Marianne Geurtsen & Bep Willers-van Oostwaard

Verhalen, recepten en tradities wereldwijd – van Driekoningen tot Sinterklaas

Berneboek.com
ISBN: 9789089720764

 

 

 

Wie geniet er niet van de geur van verse zelfgebakken broodjes en koekjes? Bij het bakken komen de verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven vanzelf: over recepten en kleurrijke tradities waarmee ze te maken hebben. Overal in de wereld zijn er speciale recepten die verbonden worden aan een heilige.

Maar welke verhalen vertellen deze broodjes en koekjes? Dit boek brengt recepten, feesttradities en verhalen samen. Voor veertig feestdagen op de christelijke jaarkalender staan er recepten in: van Speculaaspop uit Nederland tot Sint-Maartenshoeven uit Polen; van Zweedse Luciabroodjes tot Sint-Jacobstaart uit Santiago de Compostela. Samen met de kleurrijke illustraties is het een uniek boek: verhalenboek, receptenboek en kunstboek in één.

 

Raad van Kerken:

“‘Zalig gebakken!’ is de titel van een boek waarin de maaltijd vanuit een christelijke traditie voor het voetlicht komt. De auteurs, Marian Geurtsen (lid van de werkgroep Vieren van de Raad van Kerken) en Bep Willers-van Oostwaard, zijn beide theoloog en bakgek. Met ‘Zalig gebakken’ schrijven ze een boek met recepten die een verhaal oproepen.

Voor veertig feestdagen op de christelijke jaarkalender staan er recepten in: van speculaaspop uit Nederland tot sint-Maartenshoeven uit Polen; van Duitse Maria Magdalenakoekjes tot sint-Jacobstaart uit Santiago de Compostela. Recepten en tradities uit heel Europa, vertaald voor de Nederlandse keuken. Zo kun je thuis je verjaardag of je naamheilige uitzoeken, broodjes en koekjes bakken, de verhalen erbij vertellen en de tradities doorgeven. Een boek als dit is er nog niet in Nederland.

Zalig gebakken! wordt uitgebracht door Berne Media. Om de kers op de pudding aan te brengen proberen de auteurs aanvullend 3500 euro bij elkaar te brengen, zodat er treffende illustraties kunnen worden gemaakt. Wie wil meedoen met de crowdfunding kan zich aansluiten. Kijk op http://www.geloofinjeproject.nl/ voor meer info.”

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Koks&Boeken met de tags . Bookmark de permalink.