Wortelsalade met komijn

Karwij en komijn werden al in de tijd van de bijbel verbouwd. Matteüs 23 vers 3 verwijst naar komijn als product waarvan een tiende deel als vergoeding van het landgebruik werd afgedragen.

Ingrediënten

1 kg wortels
water + zout
2 theelepels gemalen komijn
1/2 kopje olijfolie
2 eetlepels gesneden peterselie
eventueel 2 uitgeperste teentjes knoflook of fijngehakte bieslook

 

Bereiden

Snijd de wortels in dunne plakjes en kook ze met een snuf zout beetgaar (ca. 10 minuten).
Giet de wortels af.
Meng de overige ingrediënten met elkaar en vermeng ze met de wortels.

 

 

naar een recept uit:
Voedsel in de tijd van de bijbel,
De Banier, 2006

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Salades, Zomertijd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.