Ingrediënten
Voor 1,5 liter soep
1,5 liter groentebouillon
150 g ontpitte dadels
2 winterwortels, in stukken gesneden
1 ui
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels bloem
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels yoghurt
Bereiden
Fruit de ui, bleekselderij en wortels 5 minuten in de olijfolie tot ze glazig zijn.
Meng de bloem met de kruiden, voeg dit toe aan het groentemengsel en bak
een paar tellen mee. Voeg de koude bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de dadels en het citroensap toe
en laat het nogmaals 10 minuten sudderen. Pureer de soep, verhit tot het kookpunt
en serveer met een eetlepel yoghurt per kom of bord.