Witte bonensoep

Ingrediënten

voor 1 1/2 liter soep
1 1/2 liter bouillon
175 gr witte bonen, een nacht geweekt
3-4 eetlepels olijfolie
3 aardappelen

 

voor de pesto
100 gr paardenbloemblad
9 eetlepels olijfolie
3 eetlepels pompoenpitten
2 tenen knoflook
1 eetlepel parmezaanse kaas

 

Bereiden

Soep
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verhit de 3 á 4 eetlepels olijfolie,
voeg de aardappels en uitgelekte bonen toe.
Al roerend even mee laten bakken.
Voeg de bouillon toe en laat de bonen zachtjes gaar koken
in 60 minuten. Pureer de helft van de soep.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in een kom met een eetlepel pesto.

 

Pesto
Rooster de pompoenpitten in een koekenpan met een eetlepel olijfolie.
Bestrooi ze nadat ze geroosterd zijn met de parmezaanse kaas.
Doe de paardenbloembladeren, pompoenpitten en fijngehakte knoflook in de keukenmachine en voeg, terwijl de machine draait, druppelsgewijs 8 eetlepels olijfolie toe via de vulbuis. Maal het tot een grove pasta.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , . Bookmark de permalink.