Walnotenspread met citroen

Deze walnotenspread is heerlijk als beleg op brood of crackers. Ook kan deze spread als hartig extraatje bij de maaltijd geserveerd worden.

200 gram walnoten (van de harde schil ontdaan)

5 eetlepels plantaardige olie

4 eetlepels citroensap

4 eetlepels mayonaise

2 tenen knoflook geperst

1 afgestreken theelepel zout

Rooster de walnoten in ongeveer 5 minuten op een matig vuur in een koekenpan. Steeds omscheppen om te voorkomen dat de walnoten brandplekken krijgen. Laat de walnoten eerst afkoelen voordat je ze in de keukenmachine of blender fijn maalt. Voeg toe aan de fijngemalen walnoten, 5 eetlepels plantaardige olie, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels mayonaise, 2 tenen geperste knoflook, één afgestreken theelepel zout toe en meng dit allemaal tot een gladde massa. Als je de walnotenspread in een potje met deksel doet is deze zeker een tijdje houdbaar in de koelkast. De houdbaarheidsdatum van de yoghurt die je gebruikt hebt kun je hiervoor als richtlijn gebruiken.

Als je geen blender of keukenmachine hebt kun je de noten ook fijnmaken in een vijzel.

Bron: Carolien Looman, woont op Stoutenburg

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Broodbeleg, Herfst, Lunchhapjes, Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.