Geroosterde wintergroenten: koolraap

Klik hier voor het
Recept voor een basiskrans voor 4 personen

Ingrediënten
voor de vulling van de basiskrans

300 g geroosterde koolraap in kleine blokjes
150 g rookkaas, in blokjes
1 peer geschild, in blokjes
1 theelepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Schil en was de groenten. Snijd ze in kleine, gelijke stukjes. Hussel ze in een kom met wat olijfolie, eventueel aangevuld met wat knoflook, kruiden en/of wat zout. Zorg dat alle stukken bedekt raken met olijfolie. Leg de groenten in een ondiepe ovenschaal of op de bakplaat en rooster ze ca. 30-45 minuten in een op 220 ºC voorverwarmde oven.

 

 

Bron:
Gert Vos
in ‘Hemelse spijzen’

 

Dit bericht is geplaatst in Advent, Bijbelse kransen, Hoofdgerechten met de tags , , . Bookmark de permalink.