Ingrediënten
900 g geschilde aardappelen, gesneden in 0,5 cm dikke plakjes
200 g boter
800 g in halve ringetjes gesneden prei
saffraan
citroensap
900 g visfilet – pangasius of tilapia
paneermeel
knoflook, bladpeterselie, chilipoeder
Bereiden
Verhit de oven tot 200 graden. Laat ¹/3 van de boter smelten in een pan en smoor de prei met saffraan, peter en zout gedurende 10 minuten en roer er dan het citroensap door.
Kwast een ovenschaal in met boter. Bestrooi vis en aardappelen met zout en peper. Leg 1/3 van de aardappelplakjes in de schaal, daarop een laagje vis, weer een laag aardappelen, dan de prei met daarop weer vis. De resterende boter in stukjes boven op de vis. Vervolgens dakpansgewijs de resterende plakjes aardappel erop.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie, besprenkel de aardappelplakjes met stoofvocht uit de schaal en strooi er een mengsel van paneermeel en de kruiden over.. Zet de schaal nog 10-12 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.