Vis met mosterdkorst

Mosterd
‘Met het koninkrijk der hemelen gaat het als een mosterdzaadje, dat iemand op zijn akker zaaide. Dat is wel het kleinste van alle zaden, maar als het is opgeschoten, is het groter dan de struiken en wordt het een boom’. (Matteus 13,21). Inmiddels zijn er kleiner zaden bekend, maar mosterdzaad blijft herinneren aan het koninkrijk Gods.

Karwij
Karwij werd reeds in de tijd van de bijbel gekweekt (Jesaja 28,27).

 

Ingrediënten

8 stukken visfilet
8 theelepels karwijzaad
4 eetlepels mosterd
8 eetlepels zure room
8 eetlepels paneermeel
peper en zout naar behoefte

 

 

Bereiden

Warm de grill/oven voor op 175 °C.
In een droge koekenpan karwij roosteren.
Pan van het vuur en dan mosterd, zure room, paneermeel en
peper en zout er doorheen roeren.
Bestrooi de vis met peper en en zout en leg de stukken in een ovenvaste schaal.
In ca. 10 minuten onder de grill/ in de oven de vis gaar laten worden.
Bestrijk daarna de vis met het mosterdmengsel en zet het geheel nog
enkele minuten terug tot het goudbruin is.

 

 

Recept:
www.voedingscentrum.nl

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten met de tags , . Bookmark de permalink.