Ingrediënten
ca. 400 g visfilet
4 eetlepels boter
2 gesnipperde uitjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 dl water
1 dl crème fraîche
partjes citroen
2 eetlepels geraspte mierikswortel (uit een potje)
tarwebloem,
peper, zout
Bereiden
Twee eetlepels boter smelten in een koekenpan. Uitjes met peterselie glazig bakken. Dit mengsel over de binnenkant van de visfilet strijken. Dan oprollen en met katoendraad vastbinden. Bestuif de rollen met bloem, peper en zout.
Opnieuw 2 eetlepels boter in de koekenpan en de rollen rondom bruinbakken. Wat water erbij. Tien minuten zachtjes stoven onder een deksel. Rollen uit de pan nemen. Het kookvocht laten inkoken met room. Mierikswortel er doorheen roeren, dan niet meer koken.
Schep het vocht over de rolletjes en garneer met nog wat peterselie en citroen.
Met bijvoorbeeld gekookte aardappels en winter-sla zoals postelein en veldsla of de eerste lente-sla van de koude grond (bak), zoals rucola of snij-sla.
Recept:
Janny de Moor