500 gram aardappels
3 winterwortels
2 uien
2 appels
50 gram rozijnen
wat melk
1 ei
zout en peper,
gemalen komijn
Bereiden
Schil de aardappels, snij ze in kleine stukken en doe ze onderin een grote pan met een beetje water (ze staan half onder). Schil de winterwortels. Snij ze in plakken en leg ze op de aardappels. Pel de uien. Snij ze in ringen en leg ze op de wortel. Schil de appels, snij deze in parten en leg ze er weer bovenop. Strooi de rozijnen erover. Wat zout erbij. Doe de deksel erop. Zet de pan op het vuur en laat het gerecht koken tot de aardappels gaar zijn. Giet af en vang het vocht op.
Verwarm in een pannetje de melk tot ze kookt. Bewerk intussen met een pureestamper de inhoud van de pan. Voeg een beetje hete melk bij en roer met een houten lepel alles door elkaar. Breek er een ei over en roer het erin. Met melk en/of kookvocht de hutspot op de gewenste smeuïgheid brengen. Naar smaak peper en zout en wat gemalen komijn bijvoegen.
Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine