Ingrediënten
Extra staafmixer
8 kleine kopjes
1 el olie
2 bakjes groene aspergertips á 100 gram
½ liter groentebouillon van tablet
½ geraspte nootmuskaat
125 ml slagroom
8 eieren
Bereiden
Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotjes 3 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Halveer de aspergetips, houd 8 topjes achter en voeg de rest toe aan de kokende bouillon. Kook ze in 5 minuten gaar. Voeg de nootmuskaat en slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
Breng ondertussen in een steelpan 1 liter water aan de kook en kook hierin de eieren in 4 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de achtergehouden aspergetips toe en kook ze met de eitjes beetgaar. Schep de aspergetips uit de pan op een bord. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd ze doormidden.
Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over 8 kleine kopjes.
Leg er half ei in en garneer met de gekookte aspergetips.
Bron
Br. Rangel ofm.