Vegetarische bitterballen

 

Ingrediënten

half oud volkorenbrood
½ kopje havermout
¼ liter bouillon
1 of 2 eieren
50 gram kaas
kleine ui
shoarma kruiden (hier zuinig mee zijn, overheerst gauw)
basilicum
zwarte peper
paneermeel
sesamzaad
ei
olie om te bakken

 

Bereiden

Haal de bovenste korst van het brood en breek het brood in stukken. Week het brood en de havermout in de bouillon. Voeg het ei, de ui, kaas en alle kruiden toe. Kneed goed totdat een samenhangend geheel ontstaat en er geen broodkorstjes meer zijn. Mocht het zo zijn, kan je nog een ei erbij doen.
Draai de balletjes en rol ze door het los geklopte ei, het paneermeel en de sesamzaadjes heen. Bak ze nu aan alle kanten in ruim olie of vloeibaar frituurvet van ongeveer 180ºC graden.

Een vette snack voor naast de borrel!

 

Recept:
Br. Rangel,
minderbroeder franciscaan

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Carnaval, Lunchhapjes met de tags , , , , . Bookmark de permalink.