Vanessa van Koppen

DSC08636.JPG-for-web-normal-1380614686Vanessa van Koppen-Enters is van huis uit jurist, met een passie voor koken, eten en schrijven sinds ze kind was. Al jong stond ze in de vakantie de kunst af te kijken in de keukens van Franse restaurants. Door haar jarenlange verblijf in diverse landen breidde ze haar kookrepertoire steeds uit.

Voor haar is koken een dagelijks ritueel moment van bezinning en een manier om verbinding met haar tafelgenoten te uiten.

Vanessa van Koppen schrijft over culinaire en religieuze aangelegenheden.
Zij zit in de redactie van Lekker Tafelen en Ad Rem en heeft een
eigen website ‘Sacré cuisine’ waarin zij eten en religie met elkaar verbindt.

88

 

Eerder schreef zij het kookboek ‘Zalig Zoet’ met 60 traditionele bak-recepten voor de christelijke feestdagen.
Voor het boek ‘De rijke wereld van kloosterkruiden’ schreef en maakte ze de recepten. Vanessa geeft regelmatig lezingen en workshops.

 

Vanessa is professioneel bezig met koken. Door het geven van lezingen, workshops, catering en ‘personal kook coaching’ maakt zij van haar passie haar werk. Haar website SacréCuisine.nl met recepten voor de levensbeschouwelijke keuken heeft plaats gemaakt voor LekkerTafelen.nl  waar nog veel van haar ideeën te vinden zijn.
888

 


‘De rijke wereld van kloosterkruiden’
In dit boek verbinden Tini Brugge en Vanessa van Koppen de eeuwenlange kloostertraditie van koken met kruiden met eenvoudige recepten: passend bij het seizoen, gezond en lekker.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Koks&Boeken. Bookmark de permalink.