Benedictus uiensoep met tijm

Rond de naamdag van St. Benedictus (11 juli) worden de eerste verse uien geoogst.
Benedict macht Zwiebeln dick’, zegt men in Zwitserland.

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
600 g uien, fijn gesnipperd
2 eetlepels vloeibare honing
1 liter groente bouillon
8 dikke sneden brood
160 g Gruyère of ander pittige kaas in plakjes
2 eetlepel olijf olie
peper
tijm

 

 

Bereiden

Verhit de olie op matig vuur en fruit de uien rustig tot ze goudbruin zijn.
Voeg tijm toe en daarna honing. Giet de bouillon erbij en laat het
15 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Verwarm de oven op 200 graden.
Leg op de sneden brood plakken kaas en bedruip ze met wat olie.
Leg in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

Recept: Van het land van Alma Huisken

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Hoofdgerechten, Soepen met de tags , , . Bookmark de permalink.