Griekse komkommeryoghurtsalade
Ingrediënten
1 emmertje Griekse yoghurt
1 à 2 teentjes knoflook
1 geschilde en geraspte komkommer:
1 lepeltje dille
– of meer naar smaak
peper
zout
olijfolie naar wens: de yoghurt mag ietsje gaan blinken
Bereiden
Dit yoghurtrecept is afkomstig uit Santorini. Hiervoor is vaste Griekse yoghurt de basis. Die kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken: neem een grote kom, een zeef met een kaasdoek erin en giet gewone volle yoghurt over het kaasdoek. Plaats de kom in de koelkast en laat de yoghurt minimaal twee uur uitdruipen. De yoghurt verliest hierdoor een groot deel van zijn zuurgehalte.
Als olijfolie neem je olie die niet te zuur of te bitter smaakt, zoals Kretenzische olie of Italiaanse extra virgine olijfolie.
De geraspte komkommer in een kaasdoek doen en uitknijpen. Het vocht kan je
desgewenst opdrinken.
Naar smaak dille, zout en peper toevoegen. Het geheel even in de koelkast zetten.
Dit is lekker met geroosterd in reepjes gesneden Turks brood, al dan niet met boter.
Met dank aan Y. Volders