Ingrediënten
800 g rabarber
6 eetlepels appelsap
100 g in kwarten gesneden aardbeien
1 eetlepel custardpoeder
250 g mascarpone room
1 dl yoghurt
30 g witte basterdsuiker
20 kaneelbeschuitjes
2 theelepels cacao
suiker
Bereiding
Schil en snijd de rabarber in stukjes en kook er moes van met 4 eetlepels appelsap.
Ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. Roer de laatste minuut de aardbeien erdoor.
Maak daarna een papje aan met de custardpoeder en 2 eetlepels appelsap. Bindt hiermee de rabarber moes en laat het nog even kort doorkoken. Laat het geheel afkoelen en voeg suiker naar smaak toe.
Vermeng de mascarpone met yoghurt en de basterdsuiker en klop met de mixer ca. 5 minuten het geheel tot een glad mengsel.
In 8 hoge, wijde glazen 1 kaneelbeschuitje per glas breken en de rabarbermoes
daarover verdelen. Dan daarop nog 1 beschuitje verkruimelen en de mascarpone
erover verdelen.
De resterende 4 kaneel beschuitjes extra fijn verkruimelen en met cacaopoeder vermengen.
Vlak voor het serveren dit mengsel er over strooien.
Recept:
Zr. Chiara Bots,
Gezond leven, bezield eten.