Stoofpotje  van Antonius

Olla de San Anton
Een  Spaans recept waarop veel variaties mogelijk zijn.
Traditioneel werd er op deze feestdag  in dorpen op een (wild) zwijn gejaagd.
Het vlees werd gebruikt voor stoofpotjes.

Ingrediënten

250 g witte bonen, geweekt en gekookt, of uit blik
400 g varkenslappen in stukjes gesneden
4 uien
250 g aardappels in stukjes gesneden
1 knolselderij
zout – of bouillonblokjes- en peper naar smaak
eetlepels olijfolie

Bereiden

Bak de uien lichtbruin in de olijfolie. Voeg de rest van de ingrediënten toe
(behalve de gekookte witte bonen) en vul de pan met water tot alles onder staat.
Breng aan de kook en laat ca. 75 minuten zachtjes sudderen.
Voeg op het laatst de witte bonen toe.

 

 

Recept:   een aangepast recept uit :
Ernst Schuegraf, Cooking with the saints
Ignatius Press

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Hoofdgerechten, Wintertijd met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.