St. Joris omelet

LET OP!
Recept voor 4 personen

 

Jurjevo cvrtje kun je op 23 april in verschillende vormen proeven in Slovenië: met de eerste lentekruiden, met kleingesneden worst of spek (ocvirki), maar ook met paardenbloemblad, zelfs paardenbloemen of vlierbloesem en kamillebloesem, zoals in Karst en Goriška. Overblijfselen van traditionele lenteschotels, vooral geassocieerd met schaapherders. Rond deze datum begon het zomerweiden.

 

De feestdag van Sint Joris wordt in Slovenië anders gevierd dan hier: vroeg in de morgen wordt er een reusachtige omelet gebakken voor alle inwoners van het dorp. Ook de passagiers van de bus die op dat tijdstip werknemers komt ophalen, mogen meegenieten van de Zzeliščna frtalja

 

Ingrediënten

12 eieren
3 eetlepels bloem, glad geroerd met
6 eetlepels melk
3 theelepels zout
12 eetlepels vulling als boven
4 eetlepels olie om te bakken

Bereiding

Eieren loskloppen met het bloempapje en het zout. Klutsen tot het een glad geheel is. Fijngesneden vulling (spinazie kan er ook bij) erdoor roeren. Olie rondwalsen in anti-aanbakpan van 32 cm. Onder deksel op een laag vuur laten garen tot de bovenkant blazen vertoont. Serveren op takjes van de kruiden en bloemen die u gebruikte.

Recept met verhaal:
Janny de Moor
Aan tafel! Bijzondere Europese Streekgerechten
Spectrum, 2007

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Hoofdgerechten met de tags , . Bookmark de permalink.