Spruitjes met ui en kool

Ingrediënten

500 gram spruitjes
300 gram witte kool
200 gram uien
geraspte schil van een citroen
1 eetlepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel gemalen komijnzaad
4 eetlepels plantaardige olie

 

              

 

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en snijdt deze door de helft.
Snijdt de witte kool in smalle reepjes.
Haal de schil van de uien en halveer deze.
Daarna in grove stukken snijden.
Rasp de schil van een citroen.
Verwarm de olie in een pan of wok en
voeg de citroenschil met het gemalen korianderzaad
en komijnzaad toe.

Even laten bruisen en schep de uien erdoor.

Voeg de spruitjes toe en meng deze goed
en voeg daarna de witte kool toe.
Even laten bakken en steeds omscheppen.
Het vuur laag zetten en met de deksel op de pan in een
kwartier gaar laten worden.

Af en toe omscheppen.

 

 

 

Recept:
Carolien Looman,
franciscaans Milieuklooster Stoutenburg

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Wintertijd met de tags , . Bookmark de permalink.