Spinaziesoep met crème fraîche 

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, gesnipperd
tijm
2 laurierbladeren
1 kg spinazie
1,5 l bouillon of blokjes kippenbouillon
2 dl crème fraîche
zout

 

Bereiden

Verhit de olijfolie op een matig vuur met de kruiden en de sjalotten 2-3 minuten.
Doe de spinazie erbij en roer zodat de blaadjes slinken.
Schenk de bouillon erbij met wat zout.
Aan de kook brengen en zachtjes 10 minuten laten pruttelen.
Haal de laurierbladeren eruit. Pureer de soep, dat kan ook met een mixer in de pan.
Schep bij het serveren de crème fraîche erbij.

 

 

Recept:
De Kok en de tuinman

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Lente, Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.