Soep van lentegroen

Ingrediënten

voor 1 1/2 liter soep

6 dl bouillon
500 gr vers lentegroen
– bijvoorbeeld spinazie, rucola, kervel, waterkers of
  uit de natuur hoefblad, zuring, brandnetel, zevenblad
1 ui
2 aardappelen
1 prei
50 gr boter

 

Bereiden

Snipper de ui, snijd de aardappelen in dobbelstenen,
de prei in ringetjes en fruit beide in boter.
Voeg de bouillon toe en laat in 20 minuten gaar sudderen.
Pureer de massa. Blancheer het verse lentegroen 2 minuten in kokend water
en pureer het daarna.
Roer beide purees door elkaar en maak op smaak af met zout en peper.
Je kunt de soep eventueel verdunnen met melk.
Breng even aan de kook voor het serveren.

 

 

Recept:
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.