Linzensoep
Ingrediënten
1 1/2 liter bouillon
175 gr rode linzen
5 uien
75 gr krenten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kerrie
Bereiden
Week de krenten in een kopje van de bouillon.
Pof 4 uien in zijn geheel – ongeschild – 45 minuten in een op 175 C° voorverwarmde oven.
De schil laat zich nu makkelijk verwijderen. Maal de gepofte uien met de geweekte
krenten en de bouillon waarin de krenten zijn geweekt.
Snipper de vijfde ui. Fruit deze in de olie tot ze glazig is.
Voeg de kerrie toe – niet laten verbranden! en de resterende bouillon.
Breng deze bouillon met de linzen aan de kook en kook 25 minuten tot de linzen
gaar zijn en uit elkaar gevallen zijn. Voeg het uien-krentenmengsel toe.
Roer de soep goed en kook het geheel nog 2 minuten door.
Breng op smaak met zout en peper.
Recept:
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen