Sodabrood (snel brood) met kruis

175 g volkoren meel
50 g patentbloem
75 g havermout
1 theelepel sodabicarbonaat
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 ei
275 ml karnemelk

Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Klop het ei met de karnemelk en voeg dit bij het deeg in de kom. Meng het geheel, eerst met een vork, later met de handen. Het deeg moet plakkerig zijn, maar wel van de handen loslaten.
Vorm het deeg tot een bol en plaats het op de bakplaat met bakpapier eronder. Snijd met een scherp mes de bol diep in om een kruis te vormen.
Bestrooi de bol met wat bloem en bak het 50-60 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Eet het vers omdat het snel hard wordt. Goede combinaties zijn met geitenkaas of blauwe schimmelkazen.

Gert Vos, Hemelse Spijzen

Dit bericht is geplaatst in Ontbijt met de tags , . Bookmark de permalink.