St. Maartenwafels

Kenmerkend voor deze zachte wafels is de hartvorm, een verwijzing  naar het goede hart van Martinus die zijn mantel in tweeën scheurde  en één helft aan een bedelaar schonk.

Ingrediënten

voor ca. 40 wafels

500 gr. zelfrijzend bakmeel
250 g boter
300 g suiker
10 eieren
vanillesuiker
scheutje (citroen)brandewijn – kan, hoeft niet
extra:  kaneel vermengd met bruine basterdsuiker

 

Bereiden

Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker.
Voeg de eieren, brandewijn en tot slot het zelfrijzend bakmeel toe.
Bak de wafel in een hartjesijzer en bestrooi ze met kaneel vermengd met basterdsuiker.

 

Recept:
Tini Brugge en Gert Vos
Hemelse Spijzen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen, Herfst met de tags , , . Bookmark de permalink.