St. Antonius de Grote – soep

Ingrediënten

6 eetlepels olie
400 g gerst (natuurvoedingswinkel)
2 winterwortels fijn geraspt
4 preien, de witte schachten, fijn gesneden
2 laurierblaadjes
ca. 40 g groen kruid: peterselie, selderijblad of blaadjes van zevenblad
3 l water
2 groentebouillonblokjes
200 g gesneden champignons

888

Bereidingswijze

Bak de gerst in de olie en blijf een minuut roeren.
Voeg daaraan direct de wortel, prei, het kruidenblad, zout en het water toe.
Laat het geheel ca. 45 minuten – afgedekt – zachtjes koken tot de gerst zacht is.
Voeg na 30 minuten de bouillonblokjes en de gesneden champignons toe.
Voeg eventueel nog wat water toe.

Naar:
een recept van de benedictijn Broeder Victor van het klooster
Our Lady of the Resurrection in Cold Spring, USA.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Heiligen, Soepen, Wintertijd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.