Safia’s cake

Uit Marokko.
Ingrediënten

6 eieren op kamertemperatuur
1 dl olie
100 g suiker
1 theelepel kaneel
1/2 zakje bakpoeder
100 g bloem
700 g dadels – in kleine stukjes
300 g walnoten – in kleine stukjes
300 g witte chocolade
klontje boter
evt. 150 g melkchocolade

 

Bereiden

Verwarm de oven voor  op 150 graden. Vet een springvorm in.

Klop de eieren ca. 5 minuten  schuimig.
Voeg dan olie, suiker, kaneel en bakpoeder toe en klop goed.

Spatel tot slot de dadels en noten er door -houd wat noten achter voor versiering.
Schep het beslag in de springvorm.
Bak de taart ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat het buiten de oven afkoelen.

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain marie.
Besmeer de taart met de witte chocolade.

Door ook de melkchocolade au bain marie te smelten, kan een naam,
een symbool of tekening op de taart geschreven worden.
Vul het mengsel in een stevige plastic zak en maak een spuitje door er
een puntje af te knippen.  Als u daar niet voor kiest, garneer dan de taart
met een aantal halve walnoten.

 

 

Recept: Wereldtaartenboek,
uitgegeven door Moedercentrum De Koffiepot
Stichting MOOI, Den Haag, 2008

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Wereldvoedseldag met de tags , , . Bookmark de permalink.