Rozemarijnbrood met noten

Sinds de Egyptische oudheid wordt rozemarijn, een altijdgroene heester, als keukenkruid gebruikt door de aromatische, naaldachtige bladeren. Het is een symbool van herinneringen aan vriendschap en liefde en daarom wordt het gebruikt bij zowel bruiloften als begrafenissen in de landen rond de Middellandse Zee.
Het is een passend brood voor deze dag.

 

Ingrediënten

500 g bloem
zakje droge gist
10 g zout
150 g walnoten
1 theelepel fijngehakte tijm
1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
grof-gemalen zwarte peper
2-3 eetlepels olijfolie
scheutje lauwwarme melk

 

 

Bereiden

Tijm en rozemarijn kunnen in de keukenmachine fijngemalen worden.
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Kneed de olie erdoor en voeg zoveel lauwwarme melk toe als nodig is om een soepel deeg te krijgen dat niet meer aan de handen plakt.
Afdekken met een doek en ca. 1 uur laten rijzen.
Nog een keer kneden en het brood vormen, u kunt er ook 12 bolletjes van maken.
Laat het nogmaals ca. 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden en bak het brood in ca. een halfuur gaar.
Omkeren en laten afkoelen op een rooster.

 

 

Recept:
Zr. Chiara Bots
‘Gezond leven, bezield eten’

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Ontbijt met de tags , . Bookmark de permalink.