Rode linzensoep

Ingrediënten

1 kg rode linzen
1,6 l groentebouillon
1 bundeltje selderij, in fijne stukjes gehakt
70 g (ongeveer) fijngehakte verse peterselie
400 g wortel, in fijne stukjes
400 g fijngehakte uien
4 teentjes knoflook – naar behoefte
1 eetlepel pimentpoeder
50 g dragon- vers fijn gesneden
0,8 kg tofu gerookt, in blokjes van 2,5 cm gesneden
0,5 theelepel zwarte peper/ naar behoefte
snuf zout

Bereiden

Zet de rode linzen onder water in een kom. Laat ze gedurende een uur weken en daarna uitlekken. Doe ze in een pan met de groentebouillon, selderij en uien (knoflook) erbij. Breng de soep aan de kook.
Pureer de soep en voeg zout, piment, dragon en tofu toe. Laat dit 10 minuten doorkoken.
Vlak voor het serveren voeg je peterselie en peper (naar behoefte) toe.

 

Recept: Keuken van het Dominicaans Klooster in Huissen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Pinksteren, Soepen met de tags , , . Bookmark de permalink.