Robijnrode rijst met rode krul- of eikenbladsla

Ingrediënten

400 g basmatirijst
2 theelepels olie
2 gesnipperde uien
2 middelgrote wortels in kleine blokjes gesneden
450 ml tomatensaus uit een pot
1 l water
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper

 

Bereiden

Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur en roer daarna de gesnipperde ui doorheen.
Vul aan met een eetlepel water en laat, met de deksel op de pan, ca. 5 minuten sudderen op een laag vuur.
Voeg daarna de rijst met de tomatensaus en wortel, water en zout en peper toe.
Roer het goed om, breng aan de kook en laat het op een laag vuur ca. 50 minuten pruttelen.
Roer de rijst af en toe wat om. De rijst is klaar als alle vloeistof is opgenomen.

Serveer met een salade van groene en rode krulsla of eikenbladsla.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Pinksteren met de tags , . Bookmark de permalink.