Rijst met mango-chutney

Gedroogde  fair-trade-mango heeft een meer uitgesproken smaak dan vers.

Ingrediënten
Voor ca. 1.5 kg:

250 g gedroogde mango’s
350 g geschilde handappels in stukjes
300 ml witte wijnazijn
350 g suiker
2 bolletjes  gember (uit siroop) fijn gesneden
100 g ongezwavelde rozijnen
l kaneelstokje
4 kruidnagels
2 theelepels gemalen korianderzaad
snuf zout

 

 

Bereiden

Laat de gedroogde mango’s een nacht weken in water.
Giet het weekvocht in een pan en kook het in tot 300 ml.
Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de suiker.
Na ca. 10 minuten pruttelen, laten afkoelen en dan de suiker toevoegen.
Eventueel nog wat inkoken tot juiste dikte.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.