Prei-ster met korianderzaad

Ingrediënten

8 prei-stengels, niet te dik
240 gr brie of geraspte kaas
4 á 5 eetlepels korianderzaad
zout
eventueel 4 eetlepels olijfolie
aardappelpuree

in geval van een salade eventueel vinaigrette

 

Bereiden

Snijd de prei in de lengte doormidden. Je kunt de prei smoren met olie of in een grote pan ca 10 minuten koken met wat zout.
Na het bereiden van de aardappelpuree schep je in een ronde schaal eerst de puree. Leg daarop de prei-stengels in de vorm van een ster.
Snijd de brie in smalle repen en leg die er als stralen bovenop of ertussen, of strooi de geraspte kaas op de ster.
Strooi het gemalen korianderzaad er bovenop.

 

Je kunt er ook een salade van maken door de prei te laten afkoelen en uitlekken. Druppel er dan een vinaigrette over. Vorm tenslotte op een schotel met kaas en korianderzaad een ster.

 

 

Bron
Gert Vos
Hemelse Spijzen, ten Have/ Lannoo 2004
in combinatie met een recept van
Janny de Moor, Simpel koken, Aerial 2017

 

Dit bericht is geplaatst in Driekoningen, Groente, Hoofdgerechten, Wintertijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.