Ingrediënten
10 vrij dunne preien
2 eetlepel olijfolie
300 gram sjalotjes
2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
4 eetlepels gedroogde tomaten-tapenade
150 gram jong belegen kaas
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden en vet de ovenschaal licht in met boter.
Snijd het groen van de preien en snij de preien in 2 gelijke stukken.
Snijd 2 stukken prei in dunne ringen en kook de overige stukken prei in
weinig water met zout in 8 minuten beetgaar.
Giet af in een vergiet en laat de prei goed uitlekken en iets afkoelen.
Verhit intussen in een steelpan de olie en bak de sjalotten met prei ringen 4 minuten op heel laag vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomaten tapenade erdoor en breng aan de kook. Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg elk stuk prei naast elkaar in de ovenschaal.
Schenk de tomatensaus over de prei en strooi de kaas erover.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.
Recept:
Br. Rangel ofm Megen