Pompoenpannenkoeken

Ingrediënten

650 gram pompoen
100 ml volle melk
2 opgeklopte eieren
2 eetlepels gesmolten boter
1 zakje vanille suiker
125 gram suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
1 ½ theelepel kaneelpoeder
snufje nootmuskaat
(als je wilt 150 gram geweekte rozijnen)

 

Bereiden

De pompoen schillen, zaadjes verwijderen en in grote stukken snijden. Kook de pompoen in water met een klein beetjes zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Het water afgieten, de pompoen fijn prakken en laten afkoelen. Voeg melk, eieren, gesmolten boter, vanille en suiker toe en alles goed roeren. Voeg bakmeel, bakpoeder, zout, kaneelpoeder en nootmuskaat toe alles goed roeren. (als je wilt roer je geweekte rozijnen door het beslag). Laat dit beslag 15 minuten afgedekt staan.
Daarna bakken in een pan met een beetje olie. Ongeveer 2 minuten op matig vuur bakken totdat de onderkant goudbruin is. De pannenkoek omdraaien en bak de andere kant tot goudbruin.
Serveer de pannen koeken met poedersuiker.

 

 

 

Recept en foto
Br. Rangel, minderbroeder
franciscaan in Megen

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Epifanie, Herfst, Hoofdgerechten, Lunchhapjes, Pannenkoeken. Bookmark de permalink.