Pompoen uit de oven

Ingrediënten

2 geschilde kleine pompoenen of één grote
2 grote bollen knoflook, tenen losgemaakt, maar niet geschild
8 middelgrote rode uien, gepeld, gehalveerd (grote uien in vieren)
2 bosjes salie
2 bosjes tijm
6 eetlepels nigellazaad
olijfolie

Bereiding

Haal de pitten uit de pompoen en snijd hem in flinke parten. Laat de schilletjes om de tenen knoflook zitten. Meng alle ingrediënten en voeg olie tot alles glanst.
Verdeel het mengsel over twee ondiepe bakplaten of braadsleden. Rooster in een op
200ºC voorverwarmde oven tot alles gaar is in ca. 40 minuten.
Draai de groenten in de oven enkele malen om zodat ze gelijkmatig roosteren.

Bron: Br. Rangel, minderbroeder- franciscaan in het klooster Megen.

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Wereldvoedseldag met de tags , . Bookmark de permalink.