Pompoen uit de oven met Nigellazaad en kaas (lunchgerecht)

2013 september moestuin 0581 middelgrote pompoen.
2 grote bol knoflook, tenen losgemaakt maar niet geschild.
4 grote rode uien, gepeld en in 8 gesneden.
2 takjes verse salie
2 takjes verse tijm
6 eetlepels nigellazaad (driehoekige zwarte zaadjes, veel gebruikt in de oosterse keuken)
Olijfolie
Diverse rijpe kazen (zachte en harde)
Knapperig brood of toast.

Haal de pitten uit de pompoen en snijd hem in flinke parten. Laat de schilletjes om de tenen knoflook zitten. Haal de blaadjes van een takje tijm en doe dat ook bij de salie (de overgebleven takjes zijn voor garnering) Meng alle ingrediënten (behalve de kaas en brood) en voeg olijfolie toe tot alles net glanst. Verdeel het mengsel over een ondiepe bakplaat of braadslee. Rooster het in een voorverwarmde oven (200 graden) tot alles net gaar is. Dat duurt ongeveer 40 minuten. Schep de groenten enkele malen om zodat ze gelijkmatig roosteren.

Schep de geroosterde groenten in een schaal en garneer deze met het takje salie en tijm. Serveer de kazen erbij en wat knapperige brood of toast. Een groene salade met balsamico-azijn past er uitstekend bij deze lunch.

Broeder Rangel Geerman , OFM woont in Megen 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Lunchhapjes, Oogstdankdag, Scheppingsperiode met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.