Pinkstertulband met aardbeien

Ingrediënten

1,3 dl melk
225 g suiker
250 g bloem, gezeefd
3 theelepels bakpoeder
2 eiwitten
snuf zout
1 theelepel vanillesuiker
15 grote aardbeien
225 g poedersuiker
2 eetlepels boter of margarine

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de melk tot hij bijna kookt en laat hem dan afkoelen.
Zeef suiker, bloem en bakpoeder drie maal en voeg het mengsel
geleidelijk al kloppend aan de afgekoelde melk toe.
Klop de eiwitten ca. 2 minuten met wat zout en vanillesuiker
tot de eiwitten niet meer verschuiven als je de kom schuin houdt.
Schep het door het bloemmengsel.
Schenk het geheel in een niet ingevette tulbandvorm en bak die
ca. 45 min in de oven tot hij goudbruin is en stevig aanvult.
Laat hem omgekeerd afkoelen.

 

 

 

 

Prak 8 aardbeien met een vork en voeg wat suiker naar smaak toe.
Roer boter of margarine in een kom romig met de poedersuiker en
voeg de geprakte aardbeien en sap toe tot er een smeerbaar mengsel is.
Glazuur hiermee de tulband.
Leg er 7 aardbeien boven op als herinnering aan de gaven van de Geest.

 

 

 

 

 

 

 

Recept: Br. Victor, Beproefde recepten uit de kloosterkeuken.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Pinksteren met de tags . Bookmark de permalink.