Een weg naar binnen, dat is pelgrimeren met Benedictus. Het betekent ook je weg naar binnen verbinden met de wereld om je heen, leven van, op en met de aarde.
Snel,het hoeft niet te gisten,
en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
175 g volkorenmeel
50 g patentbloem
75 g havermout
1 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 ei
250 ml karnemelk
Bereiden
Meng de droge ingrediënten. Klop het ei met de karnemelk.
Voeg dit toe aan het beslag en meng het met een vork.
Kneed daarna met je handen. Het is een plakkerig deeg, maar kneed tot het van je handen loslaat. Voeg eventueel bloem toe.
Vorm met het deeg een bol en leg het op de bakplaat met bakpapier daarop . Snijd met en scherp mes van binnen naar buiten de spiraal (tot bijna op de bodem)
Bestrooi de bol met een beetje bloem.
Bak 50-60 minuten op een op 190 graden voorverwarmde oven.
Eet het vers of rooster het de volgende dag. Dit type brood wordt snel hard. Het is heerlijk met boter en honing of met blauwe schimmelkaas
Recept:
Gert Vos,
Hemelse Spijzen