Ingrediënten
voor 8 stuks.
250 gram meel (bijv. half volkorenmeel en half rijzend bakmeel)
2 eieren
500 ml melk
Snufje zout.
Bereiden
Meng het meel met het zout.
Maak in het midden een kuiltje en breek de eieren hierin.
Roer vanuit het midden met kleine scheutjes melk erdoor tot een klontvrij beslag.
Het beslag loopt dan als stroop van de lepel.
Laat het beslag 30 minuten rusten.
Smelt wat boter in de koekenpan, giet een dun laagje beslag erin en bak de onderkant goudbruin en de bovenkant droog. Keer de pannenkoeken en bak de andere kant.
Houd de pannenkoeken warm op een bord boven een pan met heet water. Dek af met een deksel.
Variaties
Zoete pannenkoeken:
– Je kan een zak 7 gr. vanillesuiker erbij gebruiken voor het beslag. Eten met gesneden appel en rozijnen.
Hartige pannenkoeken:
– Je kan 1 lepel pesto bij erbij doen voor het beslag. Eten met geraspte kaas, gesneden olijven en gesneden tomaten.
tekst en foto
Br. Rangel OFM
Stadsklooster San Damiano.