Pannenkoeken met licht

Het is februari… de veertigdagentijd begint. Pannenkoeken.. snel en makkelijk horen erbij. Hier een recept met herinneringen aan de zon en levenskracht die zichtbaar is in het “Licht van de wereld” door het gebruik van zonnebloempitten, zonnig gele mais en groene blaadjes sla. Samen met kinderen kun je tuinkers kweken op vochtige watten.

 

Ingrediënten

voor ca 8 kleine, dikke
pannenkoeken met licht en levenskracht

250 g tarwe of volkoren meel
of vervang 150 gr van het meel door mais-meel voor een nog geler resultaat
3 eieren
ca. 200 ml water of melk
snuf zout of bouillonkorrels
2 eetlepels olijfolie
100 g veldsla of tuinkers
ca. 250 gr bio-maiskorrels uit blik of pot
100 gr zonnebloempitten

 

 

Bereidingswijze

Doe het meel in een kom, maak een kuiltje en roer van daaruit de eieren , het zout/ bouillonkorrels) en een deel van het water tot een glad beslag. Verdun het met water of melk. Laat een halfuurtje rusten.
Bak met weinig olie ca. 8 kleine dikke pannenkoeken. Rooster in een koekenpan met weinig olie de zonnebloempitten en vermeng deze met de -uitgelekte- maiskorrels. Bekleed de pannenkoeken met blaadjes veldsla of tuinkers en bestrooi ze met de mais en zonnebloempitten.

 

 

 

 

Bron:
Naar een idee uit: Natuurlijk lekker,
Wijnanda Hogendoorn, KOK, 2014
Tekst en foto’s:
Tini Brugge

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd, Wintertijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.