Natuurlijk lekker

 

 

Natuurlijk lekker
 Koken volgens het Genesis principe
230 eenvoudige recepten voor het hele gezin
Wijnanda Hogendoorn
Uitgeverij: Kok 2014

 

 

Het boek bevat verrassend veel eenvoudige recepten die makkelijk klaar te maken zijn. De vele informatieve foto’s bieden ook inspiratie voor een mooie presentatie daarvan. De aanvullende informatie over de samenstelling van de voedingsmiddelen, de mineralen en vitamines, zijn een wegwijzer naar voedselkeuze in relatie tot gezondheid en allergie.

Wijnanda werkt zoveel mogelijk met “ natuurlijke” producten . “Natuurlijk” schrijf ik tussen haakjes omdat het merendeel van onze voedingsmiddelen inmiddels niet meer als natuurlijk beschouwd kan worden, door veredeling en wijze van produceren. Wijnanda stimuleert om vooral verse producten te kopen zonder al te veel bewerkingen, toevoegingen, houdbaarheidsmiddelen en kleurstoffen. Zij wil graag de rijkdom van de schepping delen en de smaak van haar geloof.

De directe aanleiding om dit boek samen te stellen was echter de allergie van haar kinderen en hun vermoeidheid. Daarom is dit boek een uitnodiging tot gezonde, verse en mineraalrijke voeding. Het past dan ook goed in de zorg voor de schepping omdat vlees-recepten er niet in voorkomen, maar er wel veel aandacht is voor plantaardige vleesvervangers zoals bonen en peulvruchten. Recepten met bonen, peulvruchten, aardappelen en groenten vormen het hart van het boek. Daarnaast is er aandacht voor recepten met granen, brood, noten, zaden, vruchten en zuivel. Vetten, dranken, zoetigheid en kruiden komen in korte hoofdstukken eveneens aan bod.

Een praktisch boek dat door de aandacht voor verse groenten en fruit uit de omgeving een stap op weg naar zorg voor een gezonde schepping. Een kalender met informatie over in welke periodes groenten en fruit van de ‘koude’ grond beschikbaar zijn, had een extra stap kunnen zijn

Daarvoor kunt u ook kijken op: www.groentekalender.nl

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Koks&Boeken. Bookmark de permalink.