Mosterddressing voor een groene salade

1 eetlepel dijonmosterd
1 eetlepel grove mosterd
(zee) zout
vers gemalen peper
2 eetlepels fijngehakte bieslook (ca. 24 sprietjes)
tijmblaadjes (ca./ 8 takjes)
2 eetlepels witte wijnazijn
6 eetlepels goede olijfolie

Meng in een kom mosterd, zout, peper, bieslook, tijm en azijn. Voeg al kloppend voorzichtig de olijfolie tot het een dikke substantie wordt. Laat het 20 minuten staan zodat de aroma’s er goed in kunnen trekken.
Hussel de dikke dressing goed (met de handen kan ook) door (een mengsel van) groene sla. De dressing is stevig, dus laat de dressing niet overheersen en gebruik eventueel slechts een deel.

(naar een recept uit De Kok en de tuinman, Kosmos & ZK Uitgevers, 1999)

Dit bericht is geplaatst in Salades, Zomertijd met de tags . Bookmark de permalink.