Marokkaanse bonenpuree

Deze bonenpuree heeft de smaak van Noord-Afrika en is ongehoord lekker. Heerlijk als borrelhap, als voorafje met brood, of als onderdeel van een mezze-maaltijd, een maaltijd met diverse (groente)hapjes, zoals men dat in het Midden-Oosten eet.

 

Ingrediënten

    • 2 blikjes boterbonen à ± 450 ml
    • flinke bos peterselie van ongeveer 30 gram
    • flinke theelepel gemalen komijn
    • ± 1,5 dl olijfolie
    • wat harissa (soort Noord Afrikaanse sambal) of anders 1 Spaanse peper of een mespunt chilipeper

Bereiden

Doe de bonen uit de blikken en spoel ze even af in een vergiet. Doe alles in de foodprocessor of staafmixer en voeg zoveel olijfolie toe dat het een smeuïg geheel wordt of park de bonen fijn met een vork in een kom. Snijd de peterselie en eventueel de Spaanse peper fijn en meng dan alles door elkaar.

Er komt geen zout aan te pas. Mocht je het onverhoopt tóch te flauw vinden, voeg dan nog wat meer komijn toe. Vind je het dan nóg te flauw, kan je er alsnog wat zout aan toevoegen.

Serveer deze bonenpuree als dipje of op een bedje van sla. Lekker met (geroosterd) pitabrood of Turks brood (pide).

 

 

Met dank aan Vanessa van Koppen.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Herfst, Voorgerechten, Wereldvoedseldag met de tags , , . Bookmark de permalink.