Maria Biscuittaart

Uit Bulgarije
Ingrediënten

0,8 l halfvolle melk
50 g puddingpoeder (smaak naar keuze)
(120 g kristalsuiker als de puddingpoeder niet gezoet is)
300 g Mariabiscuit
80 g walnoten in stukjes

Voor versiering

chocoladehagelslag of -vlokken
peren of andere vruchten van het seizoen
die passen bij de smaak van de pudding
die je gebruikt.


Bereiding

Verwarm de melk, eventueel met de suiker.
Voeg  als de melk warm is  puddingpoeder
toe en kook pudding volgens het recept op het pak.
Giet in een springvorm een laagje pudding en
leg er een laag biscuitjes op,herhaal laagje voor laagje.
Leg in het midden een laag walnoten
en eindig met walnoten.
Maak de taart eventueel af met passende
vruchten en strooi er chocoladehagel
overheen. Laat de taart in de koelkast
minimaal een uur stijf worden.

 

Recept:
Wereldtaartenboek
Moedercentrum  De Koffiepot/ Stichting MOOI
Den Haag, 2008

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen met de tags , , , . Bookmark de permalink.