Linzenburger/ bonen- of erwtenburger (8 stuks)

Ingrediënten

300 g gekookte linzen – ongekookt 100g
300 g gekookte rijst – ongekookt 100g
2-3 eetlepels meel
1 ui, fijngesneden
3-4 eetlepels verse tuinkruiden, zoals peterselie
– of gedroogde kruiden
olie of margarine om in te bakken

U kunt de rijst vervangen door 150 g oud brood geweekt in bouillon en fijngeprakt.
Meel toevoegen is dan niet nodig.
U kunt ze ook paneren, dan krijgen ze een wat hardere korst.
De linzen kunnen ook vervangen worden door andere gedroogde peulvruchten
zoals bonen of erwten.
De smaak kunt u variëren door speciale kruiden of specerijen toe te voegen.

 

Bereiden

Prak de linzen en fijn en vermeng ze met de andere ingrediënten tot een stevige massa en maak er 8 platte burgers van. Doe dat met lepels of natte handen bijvoorbeeld met wat olie ingesmeerd om plakken te voorkomen. Leg ze op een met wat meel bestoven plank. Ook kunt u met een ijspollepel de burgers in de pan doen en dan plakdrukken.
Bak in ca. 10 minuten aan beide kanten goudbruin.

 

 

Recept:
Gezond, lekker eten

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.