Koriandercake

 

Ingrediënten

cakevorm van 3/4 liter
3 eetlepels korianderzaad
150 g boter of margarine
150 g suiker
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel

 

Bereiden

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Vet de cakevorm in.

Verhit het korianderzaad in een droge koekenpan, zachtjes totdat er zich geur ontwikkelt. Wrijf daarna het zaad fijn en laat het afkoelen.

Roer de boter met de suiker romig, klop de eieren er ca. 10-15 minuten door met de mixer.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, vermeng het met het korianderzaad en schep het door het beslag.

Vul de cakevorm.
Ongeveer 45 minuten bakken op 160 ºC  tot lichtbuin/gaar.

 

 

Recept:
De culinaire kruidentuin

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Zomertijd met de tags . Bookmark de permalink.