Koolsalade

3 kilo kool (witte- of spitskool)
flinke bos bieslook fijn gesneden
½ deciliter olie
1 theelepel zout
5 eetlepels appelazijn
600 gram groene sla
250 gram walnotenstukjes
13 hardgekookte eieren gehalveerd
25 Oost-Indische kers bloemen

 

Verwijder de slechte bladeren van de kool. Snijdt de kool fijn in kleine stukjes en doe dit in een grote schaal.
Voeg de olie en het zout toe en ‘masseer’ de kool.
Na een tijdje ‘piept’ de kool niet meer en glijdt de gekneusde kool makkelijk door je vingers.

Voeg dan de appelazijn toe en meng de bieslook erdoor.

Bedek de schalen met gewassen groene slabladeren.
Schep hierop het koolmengsel en bestrooi dit met de walnotenstukjes.

Tot slot de schalen versieren met de halve eieren en de bloemen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Salades, Wereldvoedseldag met de tags , , , , . Bookmark de permalink.